Film “Između dana i noći” crnogorskog reditelja Andra Martinovića dobio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na Festivalu filmova Jugoistočne Evrope u Parizu – SEE A PARIS 2019.

Petočlani žiri, na čelu sa francuskim sineastom Maksom Azuleom, nagradu za režiju dodijelio Viktoru Božinovu iz Bugarske, za film “Uzvišenje” i Čabi Vekešu iz Mađarske, za film “Iza kolone”, a kao najbolji kratki film izdvojio je ostvarenje “Glavno jelo”, hrvatske autorke Kristine Barišić.

Deveto izdanje Festivala održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Francuske, a posebna priznanja za životno djelo primili su reditelj Boro Drašković i glumica Milena Zupančič.

Film “Između dana i noći” sufinansiran je od Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Radio Televizije Crne Gore. Nastao je u produkciji Artikulacija Film-a, u saradnji sa producentskim kućama Mimesis i Zillion Film.

Film čine tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: pred kraj Drugog svjetskog rata, u vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

Uloge u filmu tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski, Jovan Krivokapić i drugi.