Međunarodni koprodukcijski forum Kids Kino Industry iz Poljske poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na vebinaru Beyond Stereotypes: Creating diverse stories for a young audience”, koji će biti održan 15. februara 2021. godine, od 15 do 16h, putem Zoom aplikacije.

Vebinar koji fokusira filmske priče koje nastaju za djecu i mlade, biće posebno interesantan za reditelje, producente, direktore fotografije i druge filmske profesionalce koje interesuje rad na filmu za pomenutu ciljnu grupu.

Domaćin vebinara je Viola Gabrielli, programska direktorka Kids Kino Industry u New Horizons asocijaciji i Katarzyna Janiak, menadžerka, obje iz New Horizons asocijacije. Program se realizuje u saradnji sa JEF Festivalom i udruženjem WANDA.

Podsjetimo da je Filmski centar Crne Gore partner ovogodišnjeg izdanja međunarodnog programa Kids Kino Lab, koji je posvećen razvoju scenarija i produkcijskim osnovama filmova i serija za najmlađu publiku. Cilj programa je podrška ambicioznim filmskim projektima za djecu, zasnovanim na najvišim umjetničkim i produkcijskim standardima evropske kinematografije.

U programu Kids Kino Lab 2021 našlo se 12 projektnih timova (scenarista i producent), među kojima je i crnogorski dugometražni igrani film „Planeta 7693“ reditelja Gojka Berkuljana, scenaristkinje Ane Vujadinović i producenta Marka Jaćimovića. Ovaj projekat podržan je na prvom konkusu za proizvodnju dugometražnih igranih filmova za djecu i omladine organizovanom od strane Ministarstva kulture i Filmskog centra Crne Gore.

Kids Kino Lab je inicijativa Departmana za edukaciju asocijacije New Horizons iz Poljske.

Svi zainteresovani za vebinar Beyond Stereotypes: Creating diverse stories for a young audience” mogu pronaći više detalja i registrovati se ovdje.