Međunarodni koprodukcijski forum Kids Kino Industry iz Poljske poziva sve zainteresovane filmske profesionalce i djelatnike da se prijave za učešće na vebinaru DIGITAL TRANSFORMATION IN DISTRIBUTION – Virtual Cinemas and parallel windows, koji će biti održan 22. marta 2021. godine, od 15 do 16h, putem Zoom aplikacije.

Vebinar će se baviti mogućnostima šire distribucije audiovizuelnih djela, a posebno će biti analizirani primjeri virtuelnih bioskopa i paralelne distribucije putem video-on-demand platformi. Domaćin vebinara je Viola Gabrielli, programska direktorka Kids Kino Industry u New Horizons asocijaciji i Katarzyna Janiak, menadžerka, obje iz New Horizons asocijacije, a najavljeni panelisti su:

  • Eve Gabereau, CEO, Modern Films
  • Maciej Jakubczyk, Head of Education Department of the New Horizons Association
  • Patrick O’Neill, CEO, Wildcard Distribution
  • Alex Stolz, Founder, Future of Film & Head of Film, usheru.com

Podsjećamo da je Filmski centar Crne Gore partner ovogodišnjeg izdanja međunarodnog programa Kids Kino Lab, koji je posvećen razvoju scenarija i produkcijskim osnovama filmova i serija za najmlađu publiku. Cilj programa je podrška ambicioznim filmskim projektima za djecu, zasnovanim na najvišim umjetničkim i produkcijskim standardima evropske kinematografije.

U programu Kids Kino Lab 2021 našlo se 12 projektnih timova (scenarista i producent), među kojima je i crnogorski dugometražni igrani film „Planeta 7693“ reditelja Gojka Berkuljana, scenaristkinje Ane Vujadinović i producenta Marka Jaćimovića. Ovaj projekat podržan je na prvom konkusu za proizvodnju dugometražnih igranih filmova za djecu i omladine organizovanom od strane Ministarstva kulture i Filmskog centra Crne Gore.

Učešće na vebinaru DIGITAL TRANSFORMATION IN DISTRIBUTION – Virtual Cinemas and parallel windows je besplatno, a svi zainteresovani mogu pronaći više detalja i registrovati se ovdje.