25/05/2018

Javni konkurs za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela 2018

Na osnovu članova 4 i 14 Zakona o kinematografiji (“Službeni list Crne Gore”, br. 42/15) i člana 2 Pravila o postupku, načinu i kriterijumima za sprovođenje konkursa o sufinansiranju kinematografskih djela, usvojenih od Savjeta JU Filmski centar na sjednici održanoj 07. 03. 2018. godine, JU Filmski centar Crne Gore (u daljem tekstu: ‘’Centar’’), raspisuje Javni konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela u sljedećim kategorijama:

  • Kratkometražni i dugometražni igrani filmovi;
  • Kratkometražni i dugometražni dokumentarni filmovi;
  • Razvoj projekta;
  • Razvoj scenarija.

Pravo učešća na konkursu imaju pravna lica upisana u registar privrednih subjekata u Crnoj Gori za obavljanje kinematografskih djelatnosti, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela, a koja moraju biti upisana u registar najmanje šest mjeseci prije objavljivanja konkursa.

Pravna lica mogu prijaviti samo po jedan projekat u svakoj od objavljenih kategorija, osim u kategoriji razvoja projekta u kojoj se mogu prijaviti najviše dva projekta.

Na konkurs koji se odnosi na razvoj scenarija, pravo učešća imaju fizička lica, državljani Crne Gore – autori filmskog scenarija.

Pravo učešća na konkursu za razvoj scenarija nemaju fizička lica koja su dobitnici sredstava po prethodnom konkursu u navedenoj kategoriji.

Jedan projekat može biti prijavljen samo u jednoj od ponuđenih kategorija.

Registracija korisnika i prijave na konkurse vrše se putem internet stranice Filmskog centra. Pristup prijavama je moguć tek nakon uspješno izvršene registracije korisnika.

Odluku o rezultatima konkursa, na prijedlog Komisije, donosi Savjet u roku od 7 dana od dana dostavljanja prijedloga.

Centar je u obavezi da objavi rezultate konkursa na svojoj internet stranici u roku od 3 dana od dana donošenja odluke.

Prijave na konkurse su otvorene do utorka, 26. juna 2018. godine do 12h.

Za sve dodatne informacije o konkursima i načinu prijavljivanja, zainteresovani se mogu obratiti Filmskom centru putem e-mail adresa:

Sorry

Registration for this vacation has expired