LES ARCS INDUSTRY VILLAGE je programski segment Filmskog festivala Les Arcs koji je posvećen nezavisnom evropskom filmu. Ovaj programski segment ove godine realizuje svoje jedanaesto izdanje, tokom trajanja festivala – od 14. do 17. decembra 2019.

Les Arcs Industry Village ima za cilj da podrži filmske projekte iz cijeIe Evrope, otvarajući prostor za nova umrežavanja i stvaranje novih ideja. Svake godine, preko 650 profesionalaca u ovoj oblasti (producenti, agenti prodaje, distributeri, finansijeri, predstavnici fondova) razmjenjuju iskustva i aktivno učestvuju na festivalu.

Poziv je upućen zainteresovanim autorima i producentima koji sa svojim filmom u fazi razvoja mogu ući u izbor od 20 projekata koji se predstavljaju na festivalu, upravo preko Les Arcs Industry Village-a. Ovo je prilika da se ugovore koprodukcije, pronađu novi finansijeri odabranih filmova, a sve kroz trodnevne sastanke, konferencije i druge networking aktivnosti.

Na Les Arcs Industry Village mogu se prijaviti igrani, animirani i dokumentarni filmovi minimalnog trajanja od 70 minuta koji su u fazi razvoja. Glavni producent mora biti sa područja Evrope, a reditelj filma koji se prijavljuje mora imati snimljen jedan kratkometražni film ili zapažene uspjehe u srodnoj umjetničkoj oblasti. Producent mora tražiti i druge izvore finansiranja, a već obezbijeđena sredstva za projekat uzimaju se kao prednost tokom razmatranja prijava.

Rok za prijavu na Coproduction Village je 6. septembar 2019. godine. Detaljnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet stranici.

Pravila za prijavljivanje za svaki od prethodnih mogu se preuzeti ovdje. Prijave se vrše putem linka https://project.lesarcs-filmfest.com/en/identification