Filmski centar Crne Gore, u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, organizuje masterklas umjetnika digitalnih medija Filipa Roce i kompozitora i muzičkog producenta Relje Ćupića.
Pozivamo vas da prisustvujete live stream-u masterklasa, gdje ćete imati priliku da čujete sve o osnovama 3D mapping-a, softverima i zvuku.
Program počinje u ponedjeljak 4. aprila u 12h, a može se pratiti na YouTube kanalu Centra savremene umjetnosti Crne Gore.
Filip Roca (rođen 1988) je nezavisni digitalni i medijski umjetnik iz Barselone. Posljednjih deset godina radi u oblasti animacije, pokretne grafike i umjetničke režije. Nakon završenih osnovnih studija grafičkog dizajna i master studija novih medija na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu, krenuo je sa radom u Studiju za animaciju Fried Pictures.
Godine 2015. počeo je da radi na svojim ličnim projektima fokusirajući se na arhitektonske video projekcije, mapiranje objekata i uživo-generisane vizuale. Njegov rad je predstavljen širom svijeta. Tokom ovih godina sarađivao je sa studijima i umjetnicima kao što su The Macula, Hyperbinary, Laszlo Bordos i Tigrelab.