Vrijedni filmofili iz Crne Gore ove zime biće nagrađeni putovanjem na filmski festival u Berlinu, u novoj rundi European film challenge-a

U periodu od 11. novembra 2023. do 11. januara 2024. godine, filmska publika iz Crne Gore imaće priliku da se bori za odlazak na Berlinale 2024. Pravo učešća na European Film Challenge imaju stariji od 18, a mlađi od 35 godina, od kojih se traži da u pomenutom periodu odgledaju 10 evropskih filmova, registruju se i postave ih na europeanfilmchallenge.eu/me i tako sakupljaju bodove. Svaki odgledani film donosi 4 boda, a svaka različita platforma na kojoj je odgledan 3 boda. Dodatne bodove takmičari mogu da osvoje gledanjem filmova u partnerskim bioskopima, kulturnim institucijama, na festivalima i VoD platformama, kao i podržavanjem domaće kinematografije.

Nagradna igra #europeanfilmchallenge predstavlja dio velikog evropskog interaktivnog projekta, koji uključuje upotrebu inovativnih i digitalnih promotivnih tehnika i alata, kako bi se doprinijelo većoj cirkulaciji evropskih filmova na različitim platformama. Odvija se  u 13 evropskih zemalja: Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Španiji, Portugalu, Italiji i Letoniji. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji putovanje na jedan od vodećih filmskih festivala u Evropi!