Creative Europe MEDIA deskovi iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Mađarske i Srbije organizuju treće izdanje online programa posvećenog igranim TV serijama u razvoju, pod nazivom Series Rough Pitch – The Balkan Way, koji će se održati u oktobru ove godine.

Među partnerima programa Series Rough Pitch – The Balkan Way su i Filmski centar Crne Gore i MEDIA Desk Crna Gora.

Ovaj pitching događaj je namijenjen projektima igranih TV serija u razvoju, a osam projekata će biti predstavljeno online pred žirijem koji čine stručnjaci iz evropske AV industrije. Žiri će odlučiti o dobitniku nagrade u iznosu od 4000 eura koja će se dodijeliti jednom projektu za dalji razvoj, te će dodijeliti i neke dodatne nagrade.

Poziv je otvoren za aplikante/timove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Radionicu VIDEO PITCHING PRIPREME vodiće iskusne međunarodne tutorke: Valeria Richter (scenaristkinja) i Helene Granqvist (producentkinja).

Događaj se organizuje u saradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Bugarskim filmskim centrom, Filmskim centrom Crne Gore iFilmskim centrom Srbije.

Poziv za prijavu projekata TV serija otvoren je do 29. septembra 2023. u 17h.

Učesnici moraju biti u mogućnosti prisustvovati radionici pitching pripreme koja će se održati u drugoj polovini oktobra.

Detaljnije o događaju i rasporedu aktivnosti možete pročitati ovdje.

Sva dokumentacija koja je potrebna za prijavu učešća dostavlja se na engleskom jeziku, mejlom na adrese: martina.petrovic@mediadesk.hr i marija@fccg.me.