Creative Europe MEDIA deskovi Hrvatske, Bugarske, Grčke i Slovenije organizuju novi online događaj posvećen producentima i autorima TV serija, pod nazivom Series Rough Pitch – The Balkan Way, koji će se održati u okviru ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i Međunarodnog filmskog festivala u Ljubljani.

Ovaj pitching događaj namijenjen je igranim TV serijama u razvoju, a do osam projekata biće predstavljeno online, pred žirijem koji čine stručnjaci iz industrije: Martina Bleis  (Co-Pro Series, Co-Production Market Berlin), Cia Edström (TV Drama Vision Gothenburg) i Francesco Capurro (Series Mania Forum).

Žiri će odlučiti kome će ići nagrada u iznosu od 3000 evra, koja će se dodijeliti jednom projektu za razvoj, a uz to će biti dodijeljeno još nagrada.

Poziv je otvoren za profesionalce i timove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Radionicu pitching priprema vodiće iskusne međunarodne mentorke Valeria Richter (scenaristkinja) i Helene Granqvist (producentkinja).

Događaj se organizuje u saradnji sa Hrvatskim audiovizuelnim centrom, Bugarskim filmskim centrom, Filmskim centrom Srbije, Zagreb Film Festivalom i Međunarodnim filmskim festivalom u Ljubljani.

Rok za prijave je 1. novembar 2021. godine u podne.

Prijavljeni moraju biti u mogućnosti učestvovati na radionici pitching priprema koja će se održati od 8. do 12. novembra 2021. prema sledećem rasporedu:

  • ponedjeljak, 8. 11. grupni rad: 9.30 – 12.30 / 13.30 – 18.30
  • srijeda, 10. 11. – 1:1 susreti + individualni rad: 9.30 – 12.30 / 13.30 – 17.30
  • četvrtak, 11. 11.  – grupni rad: 9.30 – 12.30 / 13.30 – 16.30
  • petak, 12. 11. – individualni rad: završni pitching video u maksimalnom trajanju od 5 min potrebno je dostaviti najkasnije do 17 sati.

 

Događaj će se održati online 16. 11. od 12 do 14.30 sati.

 

Kandidati dostavljaju sledeće materijale:

1. logline + sinopsis sezone (max 1½ stranica + kontakt informacije ½ stranice **)

2. moodboard (najviše 1 stranica)

3. CV – kratki bio tekst (maksimalno 2 stranice)

4. motivaciono pismo (maksimalno 1 stranica – Zašto ova serija? Zašto vi? Vizija projekta serije kao kreator) – ova 4 teksta moraju biti u jednom word dokumentu;

5. fotografija učesnika (max 2 MB, priložena zasebno)

**) Priložiti podatke za kontakt uključujući i detalje o seriji: broj epizoda + trajanje epizoda, format, žanr, jezik (i), razvoj + status finansiranja i svi koproducenti na vrhu stranice br. 1 od zbirnog word dokumenta.

Traženi materijali dostavljaju se na adresu martina.petrovic@mediadesk.hr

 

Detaljnije o pozivu možete čitati ovdje.