MIDPOINT program u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore najavljuje radionice za filmske timove iz Crne Gore okupljene oko projekata – igranih filmova u fazi razvoja.

MIDPOINT Intensive Montenegro je profesionalni program obuke otvoren za crnogorske kreativne timove filmskih profesionalaca (scenarista, reditelj i producent).

Ovaj četvorodnevni program namijenjen je filmskim profesionalcima iz Crne Gore koji su u fazi razvoja svojih igranih filmova. Tokom radionice timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima njihovih projekata. Nakon radionice, uslijediće i online konsultacije sa mentorom, a u skladu sa potrebama svakog od projekta koji budu učestvovali. Radionica se sastoji od grupnog rada mentora i polaznika, sa predavanjima, a za mentore su odabrana dva filmska stručnjaka iz Evrope.

Maksimalan broj učesnika MIDPOINT Intensive Montenegro radionice je tri filmska profesionalca po timu. Radionica će biti realizovana u oktobru 2019. godine u Podgorici.

Rok za podnošenje prijava je 26. jul 2019.

Detaljnije informacije o radionici mogu se naći ovdje.