Dokumentarni filmovi „Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“, reditelja Vladimira Perovića, rađeni u produkciji Centra za kulturu Tivat, nastavljaju svoj međunarodni festivalski put.

 

Nakon prikazivanja u Daki (Bangladeš) u januaru mjesecu, film „Mir naše Gospe“ vidjela je i publika Tampere Film Festivala (Finska), a isto ostvarenje je uvršteno i u zvaničnu selekciju 16. Festivala zemalja Jugositočne Evrope u Los Anđelesu (SEEfest South East Europe Fest).

 

Drugi Perovićev film, „Ognjilo“, krajem marta i početkom aprila učestvuje u selekciji 29. festivala „Ecocine“ u gradu Sao Sebastiao u Brazilu, a već je potvrđena i selekcija za 23. festival  “Zoom–Zbliżenia” Jelenia Góra u Poljskoj, koji će biti održan u septembru.

 

Oba filma završena su 2020. godine. Dio sredstava za realizaciju filma „Mir naše Gospe“ dobijena je na otvorenom konkursu Opštine Kotor, a za film „Ognjilo“ na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore.

 

Uz reditelja Perovića, ekipu čine: izvršna producentkinja Jelena Božović, snimatelj Ivan Čojbašić, montažer Aleksandar Uhrin i dizajnerka zvuka Dora Filipović.