Četrdesetsedmo izdanje filmskog festivala Mojkovačka filmska jesen održaće se od 1. do 5. oktobra u Mojkovcu. Predstojeće izdanje donosi bogat festivalski repertoar sa nizom novih pratećih programa i panel diskusija. Ovogošnje izdanje festivala podržao je i Filmski centar Crne Gore, dok će u žiriju pored producentkinje Jelena Mišeljić i glumca Dragoslava Medojevića biti i direktorica Filmskog centra – Aleksandra Božović.

U takmičarskom programu naći će se filmovi „Poslije zime“ Ivana Bakrača, „Vučje bobice“ Sretena Jovanovića, „Leto kada sam naučila da letim“ Radivoja Andrića, „Deset upola“ Danisa Tanovića, „Nije loše biti čovek“ Dušana Kovačevića i „Nekad su bili ljudi“ Gorana Vojnovića. Pored takmičarskog programa, ovogodišnje izdanje festivala donosi i novitete u vidu panel diskusija na aktuelne teme iz oblasti filma, kao i prateće programe sa projekcijama studentskih filmova Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

Mojkovačka filmska jesen – festival glumca, nastariji je filmski festival u Crnoj Gori i jedan od nastarijih u regionu. Direktorica festivala je Zorica Manojlović, predsjednik savjeta glumac Moamer Kasumović a umjetnički direktor je reditelj i producent Aleksandar Vujović. Organizator festivala je JU Centar za kulturu „Nenad Rakočević“ iz Mojkovca, a ovogodišnje izdanje realizuje se uz podršku Opštine Mojkovac, Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Filmskog centra Crne Gore, dok je medijski sponzor festivala Radio-televizija Crne Gore.