Nataša Pantić, montažerka filma “Grudi” nominovana je za nagradu Udruženja filmskih kritičara Nju Meksika SAD u kategoriji najbolja montaža i pripalo joj je drugo mjesto (runner-up).

Nagradu za ovu kategoriju dobila je Chloe Zhao za film “Nomadland”, koja je i rediteljka filma. Nagrađeni su i nominovani filmovi koji su favoriti za Oskare – nagrade Američke akademije filmske umjetnosti i nauke.  Profesionalna udruženja filmskih kritičara širom SAD nominuju  i nagrađuju svoje favorite na osnovu filmova kandidata za nagradu Oskar u svim kategorijama za koje se nagrada dodjeljuje.

Dugometražni igrani film “Grudi” nastao je po predlošku istoimene serije i predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Film “Grudi” je crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini. Prikazan je na više od 20 filmskih festivala u svijetu.

 

Sa premijere u Beogradu