Na 2. izdanju Sombor Film Festa, koji je održan od 12. do 16. jula, nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je glumcu Marku Baćoviću, za uloge u filmovima “Između dana i noći” Andra Martinovića i “Šavovi” Miroslava Terzića.

U obrazloženju žirija kaže se da “diskretnim, uverljivim i istinitim glumačkim sredstvima Baćović obavlja odličan posao različitim glumačkim sredstvima u dva različita filma. Dok u filmu “Šavovi” on igra lik supruga glavne junakinje diskretnim, nenametljivim, a uverljivim i istinitim glumačkim sredstvima, u filmu “Između dana i noći” ostvaruje ulogu oca snažnim, upečatljivim podsećanjem na mitske, patrijarhalne karaktere dinarskog mentaliteta”.

Celtis za najbolju glumicu pripao je Juliji Jakob za glavnu ulogu u filmu “Suton”, Oskarom nagrađenog mađarskog reditelja Lasla Nemeša.

Zlatni celtis za najbolji film pripao je njemačkom filmu “Izvan sistema”, scenaristkinje i rediteljke Nore Fingšajt, koji je premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Jovana Stojiljković (“Šavovi”), a nagrada za najbolje ostvarenje autora do 30 godina dodijeljena je filmu “Zlogonje”, reditelja Raška Miljkovića.

Sombor Film Fest posvećen je kulturama naroda Dunavsko-panonske regije.