Dobra vijest za sve filmske stvaraoce u Crnoj Gori – uskoro u blizini Podgorice počinje sa radom novi multifunkcionalni studio u vlasništvu firme „Dragutinović“, specijalizovane za iznajmljivanje scenske i video opreme, aluminijskih konstrukcija, bina, rasvjete i ozvučenja.

 

 

Otvaranje studija predstavlja još jedan korak ka upotpunjavanju audiovizuelne infrastrukture u Crnoj Gori, neophodne za dalji razvoj kako crnogorske kinematografije, tako i za unapređenje ponude za inostrane producente. Filmske ekipe će od sada imati mogućnost snimanja u kontrolisanim uslovima na svega 8 km od Podgorice na putu za Danilovgrad.

 

 

Površina studija je 1000 m2, visina 10 metara, a posjeduje i niz pratećih sadržaja na površini od 600 m2: kancelarije, prostor za šminku i garderobu, kafeteriju, kao i smještajne kapacitete (jedan veliki i tri mala apartmana). Ispod studija se nalazi i 1200 m2 magacinskog prostora i zanatska radionica koja je sa studijskim prostorom povezana teretnim liftom.

 

 

Igor Dragutinović, vlasnik kompanije „Dragutinović“, nam je u dostavljenom saopštenju istakao: „Nakon dugogodišnjeg iskustva u iznajmljivanju scenske i audiovizuelne opreme odlučili smo se na ovaj korak kako bi smo upotpunili ponudu. Izgradnja studija je, uz velike izazove, kako finansijske, tako i tehničke prirode, trajala više od dvije godine. Upravo dovršavamo određene zahvate na objektu, ali već sada možemo reći da je studio spreman da ugosti prve filmske i televizijske produkcije. U našem multifukncionalnom studiju mogu biti pravljeni objekti za snimanje različitih formata, a moguće je izvesti i različite zanatsko-stolarske radove, što uz kancelarijski prostor, prostorije za garderobu i šminku, i kafeteriju, daje široke mogućnosti za rad.“

 

 

Za više informacija posjetite www.studiodragutinovic.com.