U srijedu, 23. septembra, NVO Centar za omladinsku edukaciju i NVO Crnogorski filmski festival će, uz podršku Centra za kulturu Bijelo Polje, organizovati okrugli sto na temu “Promocija filmske kulture na sjeveru Crne Gore“, sa početkom u 11h u hotelu “Franca”.

Uvodnu riječ će imati umjetnički direktor Centra za kulturu u Bijelom Polju, Dražen Konatar, savjetnica za međunarodnu saradnju, promociju i plasman u Filmskom centru Crne Gore, Marija Nikčević, pozorišna i filmska glumica Jelena Đukić, kao i rediteljka i scenaristkinja Gana Čomagić.

Kroz interaktivnu komunikaciju sa publikom, posjetiocima će se malo više približiti trenutni mehanizmi za promociju filmske kulture na sjeveru naše zemlje, ali i planovi za budućnost kada je riječ o toj oblasti.

Moderatorka događaja je Jelena Šoškić.

Nakon okruglog stola, biće organizovan ketering za sve prisutne.

Za sve posjetioce događaja obavezno je nošenje zaštitne maske, dok će organizatori obezbijediti poštovanje fizičke distance.

Okrugli sto je aktivnost koja se realizuje u okviru projekta “Promocija filmske kulture na sjeveru Crne Gore”, koji finansira Ministarstvo kulture Crne Gore.