Kratkometražni igrani film “Orlovsko gnijezdo” crnogorskog reditelja Milije Šćepanovića, nakon svjetske premijere u Turskoj (Adana International Film Festival), uvršten je u zvanične selekcije i do sad prikazan na festivalima: “Balkans Beyond Borders” (Makedonija), “Film Front” (Srbija), “IFF Message to Men” (Rusija).

U narednom periodu očekuje se učešće na festivalima “Amarcort Film Festival” (Italija), “Balkans Beyond Borders” (Grčka) i “Bogoshorts (Kolumbija), kao i crnogorska premijera koja će se desiti u okviru programa “Evropski mjesec filma”, u organizaciji Podgorica Film Festivala.

Bogotá Short Film Festival – BOGOSHORTS je filmski festival specijalno namijenjen za kratke formate, koji svakog decembra okuplja oko 400 kratkih filmova iz Kolumbije i cijelog svijeta u takmičarskom, tematskom i retrospektivnom programu. Kratki igrani film “Orlovsko gnijezdo” uvršten je u takmičarsku selekciju 20. izdanja BOGOSHORTS-a.

Film je koprodukcija Open box studija, Videa production i Bibi Filma. Scenario za film pisao je Ratko Radunović, a producenti su Biljana Vušović i Ilija Brkanović. Direktor fotografije je Dragan Vildović, scenografiju potpisuje Stanislav Nikičević, a kostim Lina
Leković. Dizajn zvuka radio je Aleksandar Brajović, montažu Nataša Pantić, kompozitor je Enes Tahirović, a za muziku u filmu bio je zadužen Igor Lazić Niggor.

U filmu igraju: Petar Kažić, Plamen Brnović, Ana Vučković, Jelena Gavrilović, Srđan Grahovac, Slaviša Grubiša.