Kratkometražni igrani film “Orlovsko gnijezdo” (The Eagle’s Nest) u režiji Milije Šćepanovića, za koji je scenario napisao Ratko Radunović, a koji je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za produkciju i filmove u proizvodnji, premijerno je prikazan u okviru takmičarske selekcije na 29. Internacionalnom Adana Golden Boll Film Festivalu.
Festival je održan od 12. do 18. septembra u Turskoj, a film “Orlovsko gnijezdo” našao se među 20 u takmičarskoj selekciji u konkurenciji od 760 prijavljenih.
Film je nastao u produkciji Videa Production, Bibi Film i Open box studija i producenata Biljane Vušović i Ilije Brkanovića.
,,Orlovsko gnijezdo” je kratkometražni igrani film čija se radnja odvija u jednom danu – tokom dvadeset i četiri časa. To je priča o prvom koraku ka odrastanju posljednjeg naraštaja tzv. Petar Pan generacije, “milenijalaca” koji će svojevrsnu ozloglašenost, između ostalog, zaraditi zahvaljujući pretjeranoj zavisnosti od moderne tehnologije i ,,brzog načina života”. Određeni kontrast ovoj tvrdnji pojačava činjenica da se ovaj kratki film dešava 1999. godine, i to još u Podgorici, kada digitalna tehnologija kakvu danas poznajemo, ne samo što nije postojala, nego se pomenuto razdoblje i dalje oslanjalo na zamirućoj VHS tehnologiji koju najnovije podgoričke generacije mladih na neki način teško da uopšte i mogu da zamisle.
Uloge tumače: Petar Kažić, Plamen Brnović, Ana Vučković, Jelena Gavrilović, Srđan Grahovac, Slaviša Grubiša.

Montažu filma potpisuje Nataša Pantić, muziku je radio Enes Tahitrović, direktor fotografije je Dragan Vildović. Scenografiju potpisuje Stanislav Nikičević, a kostim Lina Leković.

Majstor tona je bio Aleksandar Brajović, a muziku za film je radio Igor Lazić Niggor.