Filmski centar Crne Gore poziva sve zainteresovane da prisustvuju otvorenim predavanjima u okviru programa MIDPOINT Intensive Montenegro.

 

Otvorena predavanja programa MIDPOINT Intensive Montenegro, koji se od 12. do 15. oktobra realizuje u saradnji Filmskog centra Crne Gore i MIDPOINT programa, otpočeće danas od 14:30h. Predavanja se realizuju i sjutra u istom terminu. Mentori su evropski filmski stručnjaci David Pope i Danijel Hočevar.

 

MIDPOINT program djeluje pod pokroviteljstvom Akademije scenskih umjetnosti u Pragu.

 

 

MIDPOINT Intensive Montenegro 2019 je profesionalni program obuke za crnogorske kreativne timove filmskih profesionalaca, koji su u prethodna dva dana radili na svojim projektima u fazi razvoja, pod mentorstvom Davida Popea. Tokom trajanja radionice timovi su radili na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima selektovanih projekata. Treći dan rada sa mentorima je u toku.

 

Danas će od 14:30h do 16h biti organizovana otvorena predavanja „Conversation about Stories“ sa Davidom Popeom, nakon čega će od 16:30h do 18h Danijel Hočevar sa učesnicima radionice uraditi studiju slučaja – filma „Bog postoji, njeno ime je Petrunija“ rediteljke Teone Strugar Mitevske.

 

Za utorak, 15. oktobar, planirano je predavanje na temu finansiranja filma u Evropi, koje će održati Danijel Hočevar. Predavanje počinje u 14:30h.

 

Predavanja se održavaju u Centre Ville Hotelu, na prvom spratu.

 

Dobrodošli!