Creative Europe MEDIA desk Crne Gore organizuje otvoreno predavanje o pisanju scenarija, koje će održati Christian Routh, britanski skript konsultant sa sjedištem u Kataloniji. Masterklas se realizuje u saradnji sa MIDPOINT Institutom i Filmskim centrom Crne Gore.

Predavanje će biti održano 23. novembra u 17h, u CUE Hotelu u Podgorici.

Tokom proteklih 15 godina, Christian Routh je bio vođa programa za razvoj pod nazivom SCRIPTEAST, podržanog od strane Creative Europe.

U 2022. godini, vodio je radionice o pisanju scenarija u SAD-u, Meksiku, Holandiji, Sloveniji, Grčkoj, Engleskoj, Irskoj i Španiji. 2019. godine, vodio je master program za pisanje scenarija u Pinewood Film Studiju u Velikoj Britaniji. Redovno je sarađivao sa nacionalnim agencijama za finansiranje u istočnoj Evropi, sa industrijskim inicijativama u Češkoj, Sloveniji, Makedoniji, Gruziji, Rumuniji, Grčkoj, Leroniji, Litvaniji i Estoniji. Bio je predavač na Binger Film Lab u Amsterdamu tokom 15 godina, a 2012. pokrenuo je prve radionice za pisanje scenarija pod nazivom HEZAYAH za Doha Film Institute, koje je vodio pet godina.

Od 2008. do 2012. godine, bio je šef studija inicijative evropske filmske škole pod nazivom FOUR CORNERS. Prije toga, obavljao je istu funkciju na PILOTS TV radionicama u Sitgesu, Španija. Christian je koautor knjige pod nazivom “Razvoj scenarija”.

Prije nego što se preselio u Španiju 2000. godine iz rodnog Londona, radio je na brojnim programima CE potprograma MEDIA, od 1989. do 1998. godine. Tokom tog perioda, pomogao je podršku stotinama evropskih filmova i kompanija, uključujući “Toto le Hero”, “Orlando”, “Breaking the Waves” i “Elizabeth”. Bio je i izvršni direktor u kompanijama Thorn-EMI, Cannon UK i Red Rooster Films.

Pored masterklasa “Alati za pisanje scenarija i rad u industriji” u organizaciji MEDIA deska Crne Gore, Christian Routh će u Podgorici držati i obuku za timove filmskih projekata u razvoju – MIDPOINT Intensive Montenegro 2023.

Dobro došli!