Kratkometražni igrani film “Peloid”, reditelja Bojana Stijovića, uvršten je u takmičarsku selekciju prestižnog 25-og Palm Springs International Short festivala koji će se održati od 18. do 24. juna 2019. godine. Palm Springs International Short Festival, najveći je festival kratkometražnog filma u Sjevernoj Americi, svoje pobjedničke filmove u kategorijama kratkog filma kvalifikuje za nagradu Oskar. Takođe je i BAFTA i Los Premios Goya-kvalifikacioni festival.

Roman je profesor klavira u srednjoj školi. Nakon što ostane bez posla, ubrzo se razvodi i od žene. Odlazi na putovanje u Institut za fizikalnu medicinu, u  dugo odlaganu posjetu ocu kojeg nije vidio godinama. Ispostaviće se da to nije samo obična posjeta.

Film je nakon premijere na Sarajevo Film Festivalu, do sad selektovan na više međunarodnih i domaćih festivala nastavljajući svoj festivalski život.

U  filmu igraju Stefan Bošković, Ljubomir Đurković i Jovana Vujošević. Film ,,Peloid’’ je podržan od Filmskog centra Crne Gore i Opštine Herceg Novi. Producenti filma su Ivan Đurović i Maja Kecojević, dok autorsku ekipu čine: direktor fotografije Strahinja Marković, montažer Ivan Milosavljević, kostimograf Marija Janošević, scenograf  Nusret Djoković, šminka Nataša Sevčnikar, dizajneri zvuka Alen Duš i Stevan Masnec. Scenario potpisuju Stefan Bošković i Bojan Stijović.