Projekat “Planeta 7693” reditelja Gojka Berkuljana, osvojio je nagradu za najbolji pitch na ovogodišnjem Pitch Balkan takmičarskom programu četvrtog izdanja Balkan Film Marketa, koji je održan od 12. do 15. novembra u Tirani.

U okviru programa Pitch Balkan, jednog od najvažnijih programskih segmenata ovogodišnjeg marketa, predstavljeno je 9 novih projekata, među kojima je i crnogorski film „Planeta 7693“ reditelja Gojka Berkuljana, prema scenariju Ane Vujadinović, a čiji je producent Marko Jaćimović.

Podsjetimo da je ovaj projekat nedavno nagrađen i na prestižnom Kids Kino Industry forumu u Varšavi. Projekat je osvojio besplatno učešće na sljedećem izdanju Kids Kino.Lab programa, posvećenom razvoju scenarija. „Planeta 7693“ je prethodno podržana za razvoj scenarija i projekta od strane Filmskog centra Crne Gore, kao i na konkursu za filmove za djecu i omladinu koji su po prvi put organizovali Ministarstvo kulture Crne Gore i Filmski centar.

Balkan Film Market je i ove godine okupio profesionalce iz svih oblasti audiovizuelne industrije, sa Balkana i Evrope. Albanski, regionalni i evropski filmski profesionalci na ovom filmskom događaju imali su priliku da razmijene iskustva i dogovore nove saradnje, kroz aktivnosti koje su, zbog epidemiološke situacije, ove godine velikim dijelom realizovane u online formi.

Ovogodišnji Balkan Film Market organizovan je u saradnji sa Albanskim filmskim centrom i Ambasadom Francuske u Albaniji. Partneri marketa su i filmski centri iz regiona.

Detaljnije o nagradama možete pročitati ovdje.