Crnogorski projekat “Planeta 7693” reditelja Gojka Berkuljana, prema scenariju Ane Vujadinović, a čiji je producent Marko Jaćimović, nagrađen je na prestižnom Kids Kino Industry forumu u Varšavi. Projekat je osvojio besplatno učešće na sljedećem izdanju Kids Kino.Lab programa, posvećenom razvoju scenarija. 

„Planeta 7693“ selektovana je za zvanični pitching program ovogodišnjeg 4. izdanja Kids Kino Industry 2020. među ukupno 26 projekata.

Kids Kino Industry, koji u fokus stavlja filmove za djecu i omladinu, ove godine je okupio predstavnike iz filmske industrije u okviru svog prvog online izdanja, realizovanom u toj formi usljed pandemije virusa Covid-19.

Detaljnije o nagrađenim projektima možete čitati ovdje.

Podsjetimo da se crnogorski projekat “Planeta 7693” prošle godine našao i među projektima koji su predstavljeni na Thessaloniki International Film Festivalu, kroz Crossroads Co-Production Forum. „Planeta 7693“ je prethodno podržana za razvoj scenarija i projekta od strane Filmskog centra Crne Gore, kao i na konkursu za filmove za djecu i omladinu koji su po prvi put organizovali Ministarstvo kulture Crne Gore i Filmski centar.

 

 

U prigradskom naselju, u veoma zanimljivom komšiluku, živi osmogodišnji dječak Luka, sa roditeljima i sestrom. Priča se odvija tokom jednog nesnosno vrućeg i ljepljivog ljetnjeg raspusta. Njihova porodica je prilično harmonična i složna, roditelji su na svoju djecu prenijeli ljubav prema naučnoj fantastici, kultnim knjigama i filmovima SF sadržaja. Samim tim, Lukina mašta je više nego živopisna. Kada dođe do turbulentnog perioda, koji biva izazvan majčinim gubitkom bebe u već naprednoj trudnoći, dolazi do nerazumijevanja, mimoilaženja i velikih svađa unutar porodice. Luka, ostavljen od svih ukućana, svoju usamljenost kanališe tako što se prepušta fikciji.