Program FIRST FILMS FIRST pokrenut od strane Gete Instituta selektovao je nove projekte za učešće u sedmom izdanju programa.

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je osam, među kojima je i projekat „Po meni se ništa neće zvati“ („Nothing will be named after me“), crnogorskog reditelja Đorđa Vojvodića, prema scenariju Maje Todorović. Producent filma je Miljan Vučelić (Bitter Frames Production).

Projekat „Po meni se ništa neće zvati“ je ranije podržan od strane Filmskog centra Crne Gore u kategoriji za razvoj scenarija.

First Films First je intenzivni profesionalni trening program koji za cilj ima podršku mladim rediteljima iz jugoistočne Evrope, koji razvijaju svoje prve dugometražne igrane filmove.

FIRST FILMS FIRST sastoji se iz 4 modula, koji se realizuju u periodu od godinu dana, a koji učesnicima omogućavaju proces postupnog prolaska kroz sve aktivnosti razvoja projekta, kroz različite faze. Prvi modul biće održan od 18. do 24. juna u okviru Transilvania International Film Festivala u Rumuniji.

 

 

Sedma generacija učesnika First Films First programa:

40, MARIA LUISA BOULEVARD, režija: Kristina Spassovska, Bugarska

BEASTS, režija: Maja Križnik, Slovenija

BEFORE I FALL ASLEEP, režija: Senka Domanović, Srbija

LIONFISH, režija: Thanasis Trouboukis, Grčka

LONG WEEKEND, režija: Katarina Koljević, Srbija

NOTHING WILL BE NAMED AFTER ME, režija: Đorđe Vojvodić, Crna Gora

PIETA, režija: Andra Chiriac Hera, Rumunija

SHIBBOLETH, režija: Alexandra Matheou, Kipar