Dugometražni igrani film „Četiri sahrane i vjenčanje“, po scenariju i režiji Nikole Mijovića, dobitnik je počasne nagrade žirija u okviru Discovery Days programa u toku Los Angeles Greek Film Festival 2024. 

LAGFF je festival čiji je cilj predstavljanje i prikazivanje filmova i filmskih stvaralaca iz Grčke, Kipra i ostatka svijeta u SAD. Tokom posljednjih 18 godina, LAGFF je prikazao preko 580 filmova i ugostio preko 530 filmskih stvaralaca. Discovery days je program za razvoj dugometražnog filma, a ovogodišnju selekciju činili su i filmovi iz Grčke, Francuske, Kanade, Turske i sa Novog Zelanda. Film „Četiri sahrane i vjenčanje“ predstavila je producentkinja Maja Kecojević.

„Četiri sahrane i vjenčanje“ su intimna priča o ocu i kćerki koji žive u Plužinama, na Pivskom jezeru. Veselin je učitelj u gradskoj školi i poznati lelekač, a Svjetlana želi da postane popularna muzička zvijezda. Njihov odnos je isprepletan međusobnom različitošću, skrivenom toplinom i potrebom da se život promijeni. U pitanju je priča o jednoj kulturi koja umire i drugoj koja dolazi na njeno mjesto.

Jedna od lokacija na kojoj će biti sniman film "Četiri sahrane i vjenčanje"

Filmski centar Crne Gore podržao je film „Četiri sahrane i vjenčanje“ u kategorijama sufinansiranja razvoja scenarija i razvoja projekta još 2021. godine, a od tada je ovo ostvarenje dobilo je jednu od nagrada u okviru programa ,,Best Pitch Competition“, na Priština film festivalu, te je kao projekat u fazi razvoja dobio podršku uz još šest projekata sa teritorije Jugoistočne Evrope i od SEE Cinema Networka – Mreže kinematografija Jugoistočne Evrope. Pored toga, jedno je od ostvarenja koja su crnogorsku kinematografiju predstavljali na prestižnom filmskom festivalu u Talinu. Film „Četiri sahrane i vjenčanje“ bio je dio petog izdanja Dot.on.the.Map Meeting Point koprodukcionog foruma na  22. izdanju Međunarodnog filmskog festivala na Kipru (Cyprus Film Days International Festival).