Filmski centar Crne Gore je kao partner i jedan od domaćina sinoć organizovao dobrodošlicu za učesnike događaja koji je okupio oko pedeset predstavnika filmskih fondova iz Evrope i svijeta, a koji će narednih dana kroz serije aktivnosti i radionica diskutovati o različitim segmentima vezanim za filmsku industriju.

MEDICI okuplja visoko-pozicionirane javne finansijere, ali njegov primarni cilj jeste da okupi visoko kvalifikovane stručnjake, i obezbijedi okruženje za razmjenu znanja.

Filmski centar Crne Gore dijeli viziju Focal-a i drugih partnera, te od ove godine pomaže u stvaranju ambijenta u kojem se okupljaju profesionalci iz industrije, njeguju različitost mišljenja i prihvataju promjene.

U ime Filmskog centra koji je, iako mlada institucija, već prepoznat kao partner, MEDICI radionicama prisustvuju direktorica Aleksandra Božović i predsjednik Savjeta centra Edin Jašarović koji je i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti.  Jašarović je pozdravio prisutne goste, ali i naglasio koliko je značajno što se ukazala prilika za daljim povezivanjem našeg Filmskog centra sa drugim, razvijenijim, filmskim fondovima, te koliki je doprinos na nivou izgradnje kapaciteta samih učesnika.

Focal MEDICI: The Film Funding Journey 2022 trajace do 30. septembra u Budvi.