U Igalu i Herceg Novom je početkom aprila otpočelo snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma “Elegija lovora” prema scenariju i u režiji mladog crnogorskog autora Dušana Kasalice.

Filip, u interperetaciji Frana Lasića, uglađeni je univerzitetski profesor koji odlazi sa suprugom na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvati sa neobičnom lakoćom. Filip bježi od problema u malo selo i duboku šumu, gdje će sresti majku i zaljubiti se u djevojku koja je nekada bila zmija.

Glumačku ekipu pored Frana Lasića čine Savina Geršak, Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović. Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, snimatelj zvuka Luka Barajević, dok su producenti Jelena Angelovski i Ivan Salatić.

Projekat je razvijan u okviru prestižnih platformi Script Station tokom filmskog festivala Berlinale i CineLink u Sarajevu.

“Elegija lovora” nastaje u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore.