Počelo je snimanje dugometražnog igranog filma “Pukotina u ledu” scenaristkinje i rediteljke Maje Miloš, u produkciji srpske kompanije Baš Čelik. Projekat je crnogorska manjinska koprodukcija.

“Pukotina u ledu” je koprodukcija Srbije, Holandije, Italije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, a koproducenti su Volya Films (Holandija), Nightswim (Italija), Zavod Spok (Slovenija), Vertigo (Slovenija), Propeler Film (Hrvatska) i Quadrifolium Films (Crna Gora).

Ovaj projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, na konkursu sa sufinansiranje u kategoriji manjinskih koprodukcija.

 

Foto: Dunja Dopsaj

Foto: Dunja Dopsaj

 

Glumačku ekipu čine i crnogorski glumci: Jadranka Mamić, Mirko Vlahović i Momo Pićurić. Pored različitih lokacija planiranih za snimanje, jedan dio filma će biti snimljen i na teritoriji Crne Gore.

Producentkinja filma je Jelena Mitrović, a koproducenti su: Denis Vaslin, Ines Vasiljević, Jožko Rutar, Danijel Hočevar, Boris T. Matić i Ivan Bakrač.

Direktor fotografije je Vladimir Simić. Scenografiju će potpisati Marija Jocić, kostim Ivana Majstorović Kesić, a cast: Jovana Stojiljković, Marko Grabež, Nataša Ninković i Ljubomir Bandović.

 

Foto: Dunja Dopsaj

Foto: Dunja Dopsaj

 

Sinopsis:

Marija je klizačica koja živi sa ocem, vozačem kamiona, u predgrađu Beograda. Skrhana bolom zbog smrti svoje majke, Marija ne uspijeva da prihvati svoju bukteću seksualnost. Oseća se prljavom i to je progoni u snovima, seksualnim, mračnim i autodrestruktivnim. Nakon što njen otac dovede u kuću novu ženu i njene dvije ćerke, Marija shvata da ne može da vjeruje maćehi. Zbog finansijskih problema Marija pokušava da zaradi dodatni novac i ulazi u svijet u kojem se žene iskorišćavaju, što stavlja još veći pritisak na njenu potisnutu seksualnost. Maćeha manipuliše Marijinim emocijama prema ocu i ima izlive bijesa prema njoj, koji eskaliraju u fizičko nasilje uz konstantni pritisak da treba da zarađuje više novca. Marija tada mora da se odrekne klizanja koje joj predstavlja jedno od rijetkih trenutaka u kojim uživa. Ipak, ljubav poželjnog mladog biznismena daje Mariji snagu da prihvati sebe, svoju seksualnost i prevaziđe probleme.