Projekat Filmskog centra Crne Gore, pod nazivom „Ponovo radi bioskop“, koji podrazumijeva ustupanje opreme za prikazivanje filmova centrima za kulturu koji nemaju adekvatne uslove za obavljanje prikazivačke djelatnosti, počeo je u petak 10. decembra.

Programom “Ponovo radi bioskop” nastoji se revitalizovati prikazivačka aktivnost i razvijati kultura gledanja filmova. Filmski centar Crne Gore će salama centara za kulturu ustupiti tehničku opremu – mobilni bioskop koji će omogućiti publici u brojnim crnogorskim opštinama da tokom ove zime pogleda najnovija filmska ostvarenja.

U okviru prvog ciklusa, koji podrazumijeva od dva do četiri dana prikazivanja u jednoj opštini, realizuju se projekcije jednog crnogorskog, evropskog, dječijeg i jednog aktuelnog filma sa zajedničkog govornog područja.

 

 

Od 10. decembra, pa sve do sredine februara, planirane su projekcije u centrima za kulturu u Pljevljima, Plužinama, Beranama, Kolašinu, Petnjici, Rožajama, Gusinju, Plavu, Andrijevici, Nikšiću, Golubovcima, Podgorici, Herceg Novom, Ulcinju, Tuzima i Danilovgradu.

Detaljnije informacije o filmskom programu mogu se dobiti u centrima za kulturu, koji su dio ovog projekta.