XI izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ, održava se i ove godine u periodu od 10. do 14. decembra, a biće realizovan u online formatu, zbog pandemije virusa Covid 19.

Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ doprinosi razvoju svijesti o značaju ljudskih prava i stvaranju harmoničnog odnosa među različitima po bilo kojem osnovu. Kroz medijum filma, gledaoci na emotivan i sugestivan način proživaljavaju lične priče onih koji su žrtve kršenja ljudskih prava, ali i žilavi borci za promjene, što doprinosi razumijevanju osjetljive tematike ljudskih prava, drugosti u našim društvima i životima, kao i značaju građanskog aktivizma.

Ovogodišnje izdanje će se održati uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije i njemačkog foruma ZfD. Medijski pokrovitelji Festivala su javni servis Radio-televizija Crne Gore (RTCG) sa portalom RTCG.me, kao i nezavisni dnevnik i portal Vijesti i TV Vijesti. Dodatno, medijsku podršku pružaju portal CdM, Radio Berane i Radio Kotor. Partneri su Sarajevo Film Festival (SFF) iz Sarajeva, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs iz Beograda i Crnogorska kinoteka.

Na repertoaru XI Festivala UBRZAJ crnogorska publika će imati priliku da premijerno gleda snažne i motivišuće filmove najnovije produkcije, a koji su već uspjeli da se pozicioniraju na prestižnim festivalima i dobiju brojna priznanja. Moto ovogodišnjeg Festivala UBRZAJ je “Pod maskom”.

Sva uputstva za gledanje filmova biće dostupna na sajtu www.ubrzaj.me.

Podsjetimo, Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ član je međunarodne Mreže filmova o ljudskim pravima.

Program ovogodišnjeg izdanja festivala UBRZAJ možete pronaći ovdje.