Na 154. sjednici Upravnog odbora fonda Savjeta Evrope Eurimaž, održanoj od 12. do 15. marta 2019. godine u Bukureštu, donijeta je odluka da se finansijski podrži 18 projekata i to ukupnim iznosom od 4.397.000 eura. Sredstva će biti usmjerena na 15 igranih, 2 dokumentarna i 1 animirani filmski projekat.

Među podržanim projektima je i prva zvanično prijavljena crnogorska koprodukcija “Avenge / The Business of Revenge” rediteljke Marije Zidar iz Slovenije. Projekat je podržan sa 120.000 eura. Ovaj dokumentarni film je koprodukcija Slovenije, Crne Gore i Srbije, na kojoj rade producentske kuće Vertigo (Slovenija), Seagull Entertainment (Crna Gora) i Film House Baš Čelik (Srbija), a podržan je od strane Slovenačkog filmskog centra, Filmskog centra Srbije i Filmskog centra Crne Gore.

Na sjednici Eurimaža održanoj u Bukureštu Crna Gora je po prvi put imala svoje predstavnike. Učesnici su bili Sehad Čekić, direktor Filmskog centra i Sanja Jovanović, menadžerka za programske politike i planiranje.

U prethodnom periodu, Eurimaž je podržao i crnogorske manjinske koprodukcije “Sin” Ines Tanović (crnogorski koproducent: Cut-Up) i “Nebesa” Srđana Dragojevića (crnogorski koproducent: Montenegro Max Film). Ovi filmski projekti su, takođe, podržani od strane Filmskog centra Crne Gore.