Ministarstvo kulture i Filmski centar Crne Gore ove godine podržaće tri projekta u kategoriji sufinansiranja filmova od posebnog značaja za crnogorsku kulturu i jedan projekat u kategoriji sufinansiranja filmova za djecu i omladinu.

Kada je riječ o sufinansiranju filmova od posebnog značaja za crnogorsku kulturu, podržani su projekti: „Rovačka republika” reditelja Željka Sošića, producentske kompanije Dogma studio; „Danilo” reditelja Andra Martinovića, producentske kompanije Mimesis i „Suđenje Todora Kadića” u režiji Andrije Mugoše i Milorada Milatovića, producentske kompanije A production.

Projekat „Planeta 7693”, reditelja Gojka Berkuljana, producentske kompanije A production, podržan je u kategoriji sufinansiranja filmova za djecu i omladinu.

U kategoriji filmova od posebnog značaja za crnogorsku kulturu stručni konsultanti bili su dramski pisac i scenarista prof. dr Nenad Vujadinović, istoričar dr Boban Batrićević i filmski kritičar Vuk Perović, dok su u kategoriji filmova za djecu i omladinu stručni konsultanti bili psiholog Radoje Cerović, producent dr Edin Jašarović i scenarista Stefan Bošković.

Više na sajtu Ministarstva kulture Crne Gore.