Crnogorski igrani film “Vidra”, reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, u produkciji Artikulacija Filma iz Podgorice, dobio je podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra po osnovu javnog poziva za sufinansiranje kinematografskih djela u kategoriji manjinskih koprodukcija za 2022. godinu.

Projekat je u kategoriji za podršku dugometražnom igranom filmu podržan sa 55,079,97 eura.

Takođe, na konkursu za manjinske koprodukcije Ministarstva kulture Italije film je dobio iznos od 100.000,00 eura koji je ovom projektu otvorio put i za regionalne italijanske fondove, gdje će se snimati dio filma.

Projekat „Vidra“ je prethodno podržan od Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.

Podsjećamo da je projekat „Vidra“ nagrađen priznanjem za najbolji pitch na “When East Meets West” forumu održanom u okviru Filmskog festivala u Trstu u konkurenciji sa 22 selektovana projekta. Takođe, „Vidra“ je 2020. godine osvojila i glavnu nagradu CineLink koprodukcijskog marketa u Sarajevu koju dodjeljuje fond Eurimages, a reditelj Vuletić i producent Ivan Đurović su prošle godine učestvovali u programu „Atelje“ („L’Atelier”) koji Cinefondation organizuje u okviru Kanskog filmskog festivala.

Početak snimanja “Vidre” je planiran za drugu polovinu naredne godine.