Filmski centar Crne Gore će, na prijedlog stručnih konsultanata i na osnovu odluke Savjeta, na konkursu raspisanom za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela, podržati četiri projekta u kategoriji sufinansiranja filmova u proizvodnji, animiranih filmova i dugometražnih dokumentarnih filmova.

Stručni konsultanti: Jelena Mišeljić, producentkinja, Maja Todorović, scenaristkinja i Dušan Kasalica, reditelj, u kategoriji sufinansiranja filmova u proizvodnji (work in progress) predložili su podršku za sljedeće projekte: dugometražni igrani film „Planeta 7693“, reditelja Gojka Berkuljana, producentske kompanije Giggling Goat Production i kratkometražni dokumentarni film „Ovo nije Kika“, rediteljke Tamare Pavićević, producentske kompanije KA Production.

U kategoriji sufinansiranja dugometražnih dokumentarnih filmova, stručni konsultanti Marija Čolpa, scenaristkinja, Mladen Ivanović, reditelj i Veliša Popović, producent, predložili su podršku za projekat „Stepo“, reditelja Tajlera Nila Gejtsa, producentske kompanije Gates Media Solution.

Stručni konsultanti: Ana Nedeljković, rediteljka, Balša Poček, scenarista i Daniel Šuljić, animator i reditelj, u kategoriji sufinansiranja animiranih filmova predložili su podršku za projekat „Sine!“, u korežiji Gorana Ivanovića i Nine Đukanović, producentske kompanije Giggling Goat Production.

Sa dobitnicima sredstava će u narednom periodu biti zaključeni pojedinačni ugovori, kojima će se regulisati prava i obaveze ugovornih strana, dinamika isplate, način korišćenja dodijeljenih sredstava i druga pitanja od značaja.

Odluke se nalaze na linkovima u nastavku.

Odluka_filmovi u proizvodnji

Odluka_animirani film

Odluka_dugometražni dokumentarni filmovi