Filmski centar Crne Gore organizovao je posjetu predstavnika Turske nacionalne radio televizije TRT, Faruka Guvena – direktora sektora za filmsku produkciju TRT-a i Esru Demirkiran, koordinatorku TRT „12 Punto” festivala.

 

 

U svrhu upoznavanja crnogorskog filmskog sektora sa mogućnostima koprodukcije, organizovan je panel – “TRT koprodukcije i međunarodne koprodukcije sa Turskom”. Učesnici panela, crnogorski producenti i reditelji, su takođe imali priliku da se bliže upoznaju sa kriterijumima za apliciranje na najvećoj platformi za razvoj scenarija i koprodukciju u Turskoj – festival „12 Punto“.

 

 

U saradnji sa Crnogorskom Kinotekom, u večernjim časovima organizovan je koktel prijem, kao i projekcija filma “Bir Umut” (A Hope) turskog reditelja Umit Korekena, uoči koje se posjetiocima obratila direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović sa riječima zahvalnosti, kao i predstavnik TRT-a Faruk Guven koji je izrazio nadu u produbljivanje saradnje između Crne Gore i Turske na polju kinematografije.