Crnogorski kratkometražni igrani film „Posjeta“, u režiji Đorđa Vojvodića i produkciji ABHO filma, selektovan je za takmičarski program ovogodišnjeg, 18. izdanja Tirana International Film Festivala, koji se održava od 19. do 25. septembra 2020. godine.

 

Tirana International Film Festival jedan je od najznačajnijih filmskih festivala u Albaniji, ali i Balkanu, koji se organizuje od 2003. godine.

Vojvodićeva “Posjeta” takođe je selektovana za takmičarski program Balkans Beyond Borders Short Film Festivala, koji će se ove godine održati u Izmiru, od 1. do 4. oktobra.

 

 

Film „Posjeta“ prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu. Jedna kratka vikend posjeta roditelja izmjeniće njegov život i poremetiti čitav njegov svijet.

 

Uloge tumače Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

 

Producenti filma su Snežana Nikčević, Ivan Đurović i Đorđe Vojvodić, direktor fotografije Lazar Radić, scenograf Ognjen Smolović, kostim Lina Leković, a scenario za film potpisuje Maja Todorović.

 

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za kratkometražni igrani film. Film je prethodno prikazan na više međunarodnih festivala kratkog filma, među kojima su DokuFest u Prizrenu, Motovunski filmski festival i dr.