Crnogorski kratkometražni igrani film „Posjeta“, u režiji Đorđa Vojvodića i produkciji ABHO filma, selektovan je za ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala koji će biti održan od 30. jula do 1. avgusta. Film je ušao u selekciju festivalskog programa „Motovunski kratki“.

Film „Posjeta“ prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu. Jedna kratka vikend posjeta roditelja izmjeniće njegov život i poremetiti čitav njegov svijet.

Uloge tumače Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Producenti filma su Snežana Nikčević, Ivan Đurović i Đorđe Vojvodić, direktor fotografije Lazar Radić, scenograf Ognjen Smolović, kostim Lina Leković, a scenario za film potpisuje Maja Todorović.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za kratkometražni igrani film.

Od gotovo 700 prijavljenih kratkih filmova, selektori Andrej Korovljev i Inja Korać izabrali su 25 ostvarenja koja će biti prikazana na ovogodišnjem festivalu, prilagođenom situaciji u vezi sa pandemijom virusa Covid-19.

Pobjednika ove kategorije biraće tročlani žiri koji čine: Jiri Havlicek, reditelj filma „Reconstructions“ i pobjednik prošlogodišnjih Kratkih, zatim Laurent Crouzeix, direktor Clermont-Ferrand Short Film Festivala i Marketa, kao i Salette Ramalho, selektor kratkog programa na Curtas Vila do Conde. Pobjednik programa „Motovunski kratki“ ući će u konkurenciju za “evropski Oscar”, odnosno nagradu Evropske filmske akademije.

Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori „Motovunskih kratkih“, u saradnji sa kolegama sa najvećih svjetskih festivala, priredili su i online festival „My Darling Quarantine“, na kojem je do sada prikazano 77 kratkih filmova.

Spisak selektovanih filmova možete pronaći ovdje.