Crnogorski kratkometražni igrani film „Posjeta“, u režiji Đorđa Vojvodića i produkciji kompanije ABHO film, nagrađen je na 35. izdanju Brest European Short Film Festivala koji je održan od 10. do 15. novembra. Od gotovo dvije hiljade prijavljenih kratkih filmova, selektori su izabrali 35 ostvarenja koja su bila prikazana na ovogodišnjem festivalu, koji je održan online, zbog pandemije virusa Covid-19.

 

„Posjeta“ je osvojila nagradu publike u selekciji Evropskog filma. Ovo je novo priznanje za film nakon nagrade za najbolji debitantski film na festivalu “Balkans Beyond Border”. Film je do sada prikazan na više značajnih festivala kao što su Motovunski filmski festival, Brisel Film Festival, DokuFest, Tirana International Film festival, Zagreb Film Festivalu. „Posjetu“ uskoro očekuje i prikazivanje na Drim Short Film Festivalu u Sjevernoj Makedoniji.

 

Film „Posjeta“ prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu. Jedna kratka vikend posjeta roditelja izmjeniće njegov život i poremetiti čitav njegov svijet.

 

Uloge tumače Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

 

Producenti filma su Snežana Nikčević, Ivan Đurović i Đorđe Vojvodić, direktor fotografije Lazar Radić, scenograf Ognjen Smolović, kostim Lina Leković, a scenario za film potpisuje Maja Todorović.

 

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za kratkometražni igrani film.