Crnogorski film “Posle zime” reditelja Ivana Bakrača, selektovan je za ovogodišnji First Cut Lab, radionicu za dugometražne igrane filmove u fazi montaže, koja će se održati u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima (KVIFF).

Radionicu vodi Matthieu Darras zajedno sa montažerom Benjaminom Mirguetom. Pored dva projekta FCL alumnista, program je objavio i svoju selekciju, u saradnji sa industrijskom sekcijom festivala – Eastern Promises Industry Days. Tri filma u fazi montaže koja su selektovana su: “Posle zime”, reditelja Ivana Bakrača i producenta Ivana Đurovića, koji je crnogorsko-srpska koprodukcija, zatim “Januar” bugarsko-portugalska koprodukcija u režiji Andreja Paounova i produkciji Vanje Rainove,  kao i film “Mića” Ismaëla Ferroukhija, marokansko-francuska koprodukcija čiji je producent Lamia Chraibi.

Prvi potvrđeni mentori za ovogodišnji FCL na KVIFF-u su grčki producent Konstantinos Kontovrakis i Anna Ciennik, programski manadžer programa Less Is More i menadžer industrije na Les Arcs Film Festivalu.

Detaljnije o ovogodišnjem FCL-u možete pročitati ovdje.