FEST – New Directors | New Films Festival je jedinstven filmski događaj koji ohrabruje rad novih filmskih stvaralaca. Ovaj festival koji se svake godine održava u plažnom naselju Espinho je najdinamičnije filmsko dešavanje u Portugalu, fokusirano na otkrivanje novih talenata iz oblasti filmske umjetnosti koji dolaze iz cijelog svijeta.

Fest – New Directors | New Films Festival ima za cilj stvaranje prostora za mlade filmske stvaraoce da pokažu i promovišu svoj rad, razvijaju svoje vještine, ponude nove mogućnosti. Ideja događaja je pružanje podrške stvaraocima na početku njihove profesionalne karijere u smislu sticanja publike, unapređenja obrazovanja i razvijanja novih projekata. Program je podijeljen na tri glavna dijela: filmske projekcije, Training Ground i Pitching Forum. Festival takođe pruža otvorenu i opuštenu atmosferu za umrežavanje i razmjenu znanja u neformalnom obliku.

Festival poziva zainteresovane autore i producente da prijave svoje dugometražne igrane i dokumentarne filmove (duže od 55 minuta) i kratkometražne igrane, dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove (do 54 minuta) za takmičarski program ovogodišnjeg izdanja.

Ove godine, festival se održava 15. put i trajaće od 24. juna do 1. jula 2019.

Uputstvo za prijavljivanje filmova može se pronaći ovdje, a rok za prijave je 25. februar 2019. godine.

Dodatna pitanja u vezi sa prijavama mogu se uputiti na mejl adresu films@fest.pt .