Interfilm Berlin – Međunarodni festival kratkog filma poziva sve zainteresovane autore i producente da prijave svoje kratkometražne filmove za 36. izdanje festivala.

Interfilm Berlin osnovan je 1982. godine, a nakon dugogodišnjeg iskustva okupio je brojne svjetske filmske profesionalce koji iz godine u godinu jačaju i povezuju sve veću zajednicu kreativaca okupljenih oko produkcije i distribudije kratkog filma. To je drugi po redu najstariji filmski festival u Njemačkoj i jedan od najznačajnijih nakon Berlinala.

Uz veliku podršku partnera, tima, učesnika i prijatelja festivala, ovaj događaj uspio je da ostvari svoj cilj – da konstantno uvećava publiku usmjerenu na kratkometražna filmska ostvarenja. Festival je podržan od strane Creative Europe MEDIA programa.

Među osnovnim ciljevima festivala Interfilm Berlin je pronalaženje novih talenata, kreativnih filmskih producenata i autora, koje će umrežiti, internacionalno predstaviti i omogućiti kulturnu razmjenu i razmjenu ideja u ovoj oblasti.

Festival nudi brojne live-action filmove, animaciju, filmove za djecu, dokumentarni i igrani film, a sve u kratkometražnoj formi.

Rok za podnošenje prijava je 14. jun 2020. godine.

Detaljnije informacije o pozivu mogu se naći ovdje, a prijave se podnose putem ovog linka.

U okviru Interfilm Berlin festivala biće organizovan i Script Pitch 2020 – takmičenje za najbolji pitch scenarija za kratki film. Rok za podnošenje prijava za ovaj dio programa je 17. jul 2020. godine.