Fondacija Apulia Film Commission otvorila je poziv za 12. izdanje Apulia Film Foruma, koje će ove godine biti održano online, ali i u Brindiziju, od 7. do 9. oktobra 2021.

 

Forum ima za cilj da podstakne umrežavanje i partnerstva među svim profesionalcima iz audio-vizuelnog sektora, kako bi se promovisala razmjena dobrih praksi i razvijali koprodukcijski projekti, naročito sa Italijom.

 

Ove godine, Apulia Film Forum je podijeljen u dvije sekcije, italijansku i inostranu, a novost u odnosu na prethodna izdanja je to što se ove godine za učešće na Forumu mogu prijaviti i projekti dugometražnih animiranih filmova.

 

Italijanska sekcija namijenjena je italijanskim audiovizuelnim projektima koji su u potrazi za inostranim koproducentima, dok je druga sekcija namijenjena projektima iz cijelog svijeta, koji traže italijansku koprodukciju ili izvršne producente.

 

Podsjećamo da je crnogorski projekat „Đina“ rediteljke Sare Stijović, po idejnom nacrtu i scenariju Nataše Nelević, producenta Branimira Žugića i kompanije LIVE production, bio selektovan za prošlogodišnje, 11. izdanje Apulia Film Foruma.

 

Uslovi za prijavu projekta na Apulia Film Forum su sljedeći:

 

  • Dugometražni igrani, animirani ili dokumentarni film u fazi razvoja,
  • Obezbijeđenih minimum 30% budžeta projekta,
  • Potpuno ili djelimičko snimanje filma na lokacijama u Pulji.

 

Rok za podnošenje prijava je 12. septembar 2021. godine.

 

Detaljnije o pozivu možete pročitati ovdje.