BELDOCS – Međunarodni festival dokumentarnog filma otvorio je poziv za prijave filmskih profesionalaca sa prostora zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija), Baltika (Estonija, Letonija i Litvanija) i Jermenije, Azerbejdžana, Gruzije, Moldavije i Ukrajine, da se prijave za industrijski program Beldocs Pitching Forum.

Program se realizuje od 23. do 25. maja u Beogradu, u okviru festivala Beldocs. Projekti koji se prijavljuju moraju biti produkcije ili koprodukcije gorenavedenih zemalja.

Prihvataju se prijave projekata za dvije selekcije – Beldocs in Development (projekti u fazi razvoja) i Beldocs in Progress (projekti u fazi produkcije ili postprodukcije).

Učesnici Beldocs Pitching Foruma će se takmičiti za novčanu nagradu koju obezbjeđuje Al Jazeera Balkans, kao i druge brojne nagrade koje obezbjeđuju partneri festivala – Thessaloniki International Documentary Film Festival, Institute of Documentary Film, Documentary Association of Europe, Pitch the Doc i drugi.

Rok za podnošenje prijava je 5. februar 2024. godine, a aplikacioni formular možete pronaći ovdje.