Biografilm Festival u Bolonji otvorio je poziv za prijave na ovogodišnje izdanje, koje će se održati od 10. do 20. juna 2022. Poziv za prijave na 18. izdanje Biografilm Festivala odnosi se na autore i producente dokumentarnih i dugometražnih igranih filmova.

Biografilm je nastao 2005. godine sa idejom da prikazivanjem međunarodnog filmskog stvaralaštva odgovori na ključna pitanja savremenog života i ponudi priliku za proučavanje i raspravljanje o složenim, aktuelnim temama na globalnom nivou. Biografilm teži da: ohrabri interakciju između različitih generacija i kultura, edukuje radoznale gledaoce i pruži profesionalnu obuku i mogućnost umrežavanja.

Festival prikazuje godišnje oko 100 filmova, na brojnim lokacijama širom Bolonje, kroz više od 300 događaja u 10 dana trajanja.

Fokus je na novim, evropskim igranim i dokumentarnim filmovima, koji prikazuju trenutne društvene i političke promjene u društvu. Biografilm takođe istražuje nove trendove međunarodnog dokumentarca i fikcije kao način za razumijevanje modernog života.

Rok za podnošenje prijava je 1. februar 2022. godine.

Detaljnije informacije o pozivu mogu se dobiti ovdje.