Torino Film Lab, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, organizuje radionicu „Boost IT Lab 2023“ koja će se održati u Torinu od 20. do 23. novembra, a namijenjena je filmskim projektima iz Italije, kao i međunarodnim projektima u fazi razvoja u potrazi za italijanskim koproducentima. Partnerstvom između dvije institucije, ovim pozivom zagarantovano je mjesto za jedan crnogorski projekat u fazi razvoja, koji podrazumijeva učešće producenta i reditelja ili scenariste.

 

Poziv je otvoren do 5. septembra 2023. godine, a biće selektovano do 8 projekata u razvoju, čiji će autorski timovi proći kroz trodnevne radionice sa mentorima, dok će četvrtog dana imati priliku da predstave svoje projekte pred međunarodnim producentima u okviru Torino Film Industry.

 

 

Selektovani autorski timovi će proći kroz obuku sa stručnjacima i mentorima, koji će ih povezati sa potencijalnim partnerima, proširiti njihovu mrežu kontakata i, u isto vrijeme, unaprijediti njihovo znanje o koprodukcijama, marketima i međunarodnom finansiranju. Krajnji cilj je da se novoj generaciji filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta obezbijede alati i uputstva za rad na međunarodnom nivou, kao i da se bolje razumije međunarodni potencijal njihovih projekata.

 

Prijave se podnose ovdje, a za više informacija o pozivu posjetite www.torinofilmlab.it ili kontaktirajte Kostancu Fiore na costanza.fiore@torinofilmlab.it.

Molimo kandidate iz Crne Gore da informišu Filmski centar o svojoj prijavi.