TorinoFilmLab poziva sve zainteresovane producente da se prijave za učešće na radionici Boost IT Lab, koja se ove godine organizuje drugi put zaredom.

Ova kratka, ali uticajna radionica pruža novoj generaciji profesionalaca smjernice za rad na međunarodnom nivou i upoznaje ih sa alatima pomoću kojih svoj rad mogu da predstave publici širom svijeta.

Boost IT Lab je namijenjen italijanskim projektima sa visokim potencijalom za međunarodnu koprodukciju, kao i međunarodnim projektima koji traže italijanske produkcijske partnere – posebno onima koji traže odgovarajuće italijanske manjinske partnere.

Zainteresovani producenti moraju da prijave projekat igranog filma (fikcija ili kreativni dokumentarac) u fazi razvoja. Timovi 8 odabranih projekata će učestvovati u seriji rezidencijalnih sesija između 18. i 21. novembra u Torinu, koje će se završiti industrijskim događajem TFL ITALIA, održanim u okviru TFI Torino Film Industry, koji kombinuje pitching sesije i jedan-na-jedan sastanke. Pored toga, producenti će imati priliku da prisustvuju TFL-ovom koprodukcijskom marketu, Meeting Eventu (21 – 23. novembra), kako bi dodatno proširili svoje mreže kontakata.

Rok za podnošenje prijava je 5. seprembar 2024. godine. Više detalja i poziv za prijave možete pronaći ovdje. Za sva dodatna pitanja, zainteresovani učesnici mogu da obratiti na mail adresu: fiore@museocinema.it.

Kotizacija je 2.500 € po projektu (maksimalno dva učesnika po projektu). Zahvaljujući podršci TFL-ovih partnera, neke stipendije (potpune ili djelimične) će biti dostupne nakon odabira za Boost IT Lab 2024.

TFL Italia – Boost IT Lab 2024 se realizuje uz podršku Kreativne Evrope – MEDIA potprograma, u partnerstvu sa Filmskim centrom Crne Gore, ECAM-om, Apulia Filmskom komisijom, i uz saradnju Filmske komisije regije Kampanja, AGICI, ANICA, Bellaria Filmskog festivala i Milano Filmske mreže.