FILMFEST MÜNCHEN i FilmFernsehFonds (FFF) iz Bajerna nastavljaju svoju uspješnu saradnju kroz program CineCoPro Conference, koji će od 23. juna do 1. jula 2023. u Minhenu okupiti 20 producenata iz jugoistočne Evrope, a u okviru 40. izdanja FILMFEST MÜNCHEN.

Festival će i u okviru ovog izdanja biti dobra platforma za međunarodne koprodukcije. Prvo izdanje CineCoPro konferencije održano je prošle godine, a ovogodišnja konferencija će takođe ponuditi raznolik sadržaj za producente pomenute regije Evrope. Prezentacije, obraćanja, panel diskusije, studije slučaja i umrežavanje biće aktivnosti interakcije između njemačkih i međunarodnih filmskih profesionalaca.

U fokusu druge CineCoPro konferencije biće jugoistočna Evropa – filmovi i autori koji danas pričaju zanimljive filmske priče, univerzalne ali prožete duhom i specifičnostima prostora sa kog potiču. Konferencija će istražiti kako se njemački autori, producenti i cjelokupno filmsko tržište mogu što uspješnije povezati i iznjedriti nove koprodukcije sa posebnom vrijednošću i svježim i inspirativnim temama.

U saradnji sa FFF Bajern, oko 40 odabranih koproducenta iz Njemačke i jugoistočne Evrope ponovo će imati priliku da se upoznaju, podijele svoje ideje i inspirišu jedni druge za nove projekte i saradnju. Selektovanim producentima biće pokriveni troškovi smještaja.

Više informacija o programu može se naći na sajtu FILMFEST MUNCHEN.