Otvoren je poziv za prijave na program CINEKID DIRECTORS LAB 2024, koji je namijenjen rediteljima i producentima koji rade na dugometražnom filmu ili televizijskom projektu za djecu.

Svakog aprila, međunarodna grupa priznatih reditelja sa filmom ili serijom u kasnom razvoju okuplja se u Amsterdamu kako bi se usredsredila na završne korake neophodne prije same produkcije, radi učenja specifičnih vještina potrebnih za rad sa djecom na filmu. Reditelji prolaze trening program uz praktična uputstva tima međunarodno priznatih mentora iz domena režije.

Cinekid ima misiju da zadivi, zabavi, poveže i doprinese razvoju djece u nezavisne, svjesne i misleće građane svijeta, te ovim pozivom ohrabruje prijave filmskih stvaralaca i profesionalaca iz industrije svih nacionalnosti koji podržavaju ovu misiju i vrijednosti.

Projekat koji se prijavljuje bi trebalo da bude u naprednoj fazi razvoja. Prioritetni su projekti razvijeni u okviru Cinekid Script LAB-a ili bivših učesnika Junior Co-production Marketa.

Rok za podnošenje prijava je 7. januar 2024. godine.

Detaljnije o pravilima za prijavljivanje možete pročitati ovdje.

 

Cinekid je najveći festival filmova za djecu na svijetu, čiji je cilj usmjeravanje njihovog filmskog razvoja, pomažući im da nauče kritički gledati na medije i proširujući njihov svjetonazor. Organizuje se u Amsterdamu i širom Holandije duže od 30 godina, a djeca uzrasta između 3 i 14 godina mogu gledati nove, neobične i upečatljive filmove i televizijske produkcije i upoznati njihove autore.

Za više detalja o prijavama i propisima možete se obratiti organizatoru na Email adresu professionals@cinekid.nl.