Cinekid fondacija objavila je poziv za prijave za Cinekid Junior Co-Production Market, koji će biti održan u Amsterdamu na jesen 2024.

Program podrazumijeva predstavljanje projekata za djecu i mlade pred više od 400 profesionalaca koje će okupiti ovaj industrijski događaj. Pitch projekata otvoriće učesnicima priliku da osvoje vrijedne nagrade, a pored toga, da se umreže i ostvare nove saradnje sa kolegama iz međunarodnog okvira filmskih profesionalaca usmjerenih na projekte za djecu.

Cinekid Junior Co-Production Market  će finansijerima, emiterima i producentima omogućiti procjenu novih i inovativnih projekata za djecu u filmskom i televizijskom sektoru, na projektima u različitim fazama produkcije.

Krajnji rok za prijave za je 30. jun 2024, a više informacija o ovom programu, pravilima i prijavama možete pronaći ovdje.

 

Cinekid je jedan od najvećih festivala filmova za djecu na svijetu, čiji je cilj usmjeravanje njihovog filmskog razvoja, pomažući im da nauče kritički gledati na medije i proširujući njihov svjetonazor. Organizuje se u Amsterdamu i širom Holandije duže od 30 godina, a djeca uzrasta između 3 i 14 godina mogu gledati nove, neobične i upečatljive filmove i televizijske produkcije i upoznati njihove autore.