Sarajevo Film Festival otvorio je poziv za prijave na programe CineLink Drama i CineLink Co-Production Market.

CineLink Drama je program koji će selektovati najbolje nove serije iz jugoistočne Evrope koje će se, u formi pitching-a, predstaviti najvažnijim regionalnim i evropskim emiterima, VoD i SVoD operaterima i distributerima, nakon čega slijede razgovori i sastanci sa njima. Program se sastoji od radionica u junu 2024, dok je finalno sastajanje planirano kao dio CineLink industrijskih dana.

Tu je i poziv za prijave na CineLink Co-Production Market koji je otvoren za sve zainteresovane autore i producente sa novim dugometražnim igranim filmovima u fazi razvoja. Projekti koji se mogu prijaviti moraju biti prvi ili drugi film autora koji se prijavljuje, mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali da u prijavi već imaju određenog producenta, reditelja i scenaristu. Učesnici CineLink Co-production Market-a biće pozvani na radionicu CineLink u Slanom (Hrvatska) od 17. do 22. juna 2024. gdje će razgovarati o finansijskim i produkcionim planovima, osmišljavati marketinške strategije i raditi na opštoj prezentaciji svojih projekata sa eminentnim profesionalcima iz industrije.

CineLink-ov tim će redovno pratiti filmske stvaraoce od juna do avgusta 2024. kako bi pripremili njihovo učešće za CineLink Industry Days tokom 30. Sarajevo Film Festivala (17.-22. avgusta 2024.).

Zvanični jezik CineLink Co-Production Marketa i Drame je engleski, stoga se prijava i svi ostali potrebni materijali moraju dostaviti na engleskom jeziku.

Rok za prijavu za CineLink Co-Production Market je 1. mart 2024. i za CineLink Dramu 23. februar 2024. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na mejl industry@sff.ba.

Detaljnije o pozivu možete pročitati ovdje.